En aquests últims mesos, quan dic que, apart d’Arquitecta Tècnica també sóc Home Stager, moltes han estat les persones que s’han sorprès i m’han preguntat :

“… però Laia, això del Home Staging què és?”

És una pregunta lògica, ja que realment el Home Staging és un concepte bastant recent dins del sector immobiliari nacional.

El podríem definir com un conjunt de tècniques de màrqueting immobiliari que tenen com a finalitat aconseguir millorar la imatge d’un habitatge per atraure el màxim de visites possibles a l’immoble, a la vegada que reduïr substancialment el temps de la venda o lloguer respecte a altres habitatges de característiques similars a la mateixa zona.

Per aconseguir-ho, el primer pas, és tenir clar a qui ens dirigim, investigar el mercat i definir quins són els nostres clients potencials (parelles joves, famílies, gent gran, estudiants…) d’aquesta forma establirem la millor estratègia i l’estil de transformació més adient.

A partir d’aqui, la figura del Home Stager s’encarrega de realçar l’aspecte de l’habitatge i els seus espais augmentant el seu atractiu, donant-li una imatge més atractiva. No obstant això, no serveix qualsevol imatge per positiva que sigui, donat que el que busquem es recrear un estil d’acord als gustos dels potencials clients i és molt important, tenir clar que la decoració, la disposició dels mobles o l’ambient general l’hem d’adaptar a les preferències d’aquest client objectiu, no dels nostres gustos particulars.

Encara que en aquesta disciplina també es decora, convé aclarir que el Home Staging no és sinònim de decorar, donat que les tècniques emprades van molt més enllà i tenen més a veure amb estratègies de màrqueting, .

L’objectiu és projectar als possibles compradors la idea que aquesta podria ser casa seva, ja sigui quan vegi les fotogràfies en els portals immobiliaris o en les visites físiques però per arribar a aquest punt, abans el Home Stager ha hagut de fer diverses actuacions, segons cada cas :

  • Decorar i harmonitzar el conjunt per aparentar un estil de vida concret.
  • Organitzar i transformar espais.
  • Reparar qualsevol desperfecte.
  • Restaurar o transformar mobiliari.
  • Aclarir les zones d’allò que sigui innecessari per donar sensació d’amplitud i comoditat.
  • Despersonalitzar l’habitatge (per exemple, treure les fotos de la família que hi viu ).
  • Netejar en profunditat.
  • Realitzar atractives fotografies professionals de tots els espais, per augmentar l’impacte en la percepció dels compradors.

L’actuació que es fa a cada habitatge depèn del seu estat, cada cas és diferent i no en tots els immobles cal dur a terme totes aquestes accions. Per exemple, en un pis acabat de reformar o de nova construcció no serà necessari realitzar reparacions, pot ser ens centrarem més en qüestions estètiques.

També m’han fet altres preguntes que són molt interessants per entendre, encara millor, el Home Staging, com per exemple:

A qui va dirigit el Home Staging?

De les tècniques de Home Staging es pot beneficiar qualsevol que pretengui posar a la venda o lloguer qualsevol tipus d’immoble: cases, pisos, xalets, despatxos, baixos comercials, etc… i vulgui aconseguir-ho el més ràpid possible.

El Home Staging, és rendible?

Sense dubte, recorre a una empresa especialitzada en Home Staging és rendible principalment per dos motius, el primer és que l’immoble es ven o es lloga molt més ràpid i al reduir el temps en el procés de compra – venda, també es redueixen les despeses (de manteniment, de promoció, etc.) que han d’assumir els propietaris.

L’altre dels motius és que després de les actuacions fetes (reparacions, transformacions, equipacións…), aquesta inversió es veu reflectida en una òptima reorganització dels espais de l’habitatge, potenciant al màxim les seves qualitats per fer-lo més atractiu i fent que l’immoble en la majoria dels casos es revaloritzi. I, clar, fer més atractiu un immoble també provoca que els potencials clients es precipitin en la compra sense regatejar massa el preu final.

Desitjo haver-vos aclarit dubtes respecte al Home Staging però si teniu alguna consulta, sense cap compromís, podeu contactar-me .

 

 

Published On: 15 abril, 2021 / Categories: Noticies /