Els materials i acabats són elements primordials quan vas a realitzar qualsevol reforma, la clau està a saber triar-los perquè aquests cobreixin les teves necessitats sense perdre l’estil desitjat.

En general, heu de tenir clar l’espai disponible a cada habitació, el tipus de casa (de camp, un pis, un habitatge a la platja …), l’estil decoratiu que preferiu, i fins i tot les condicions meteorològiques de la zona on visqueu, són detalls de màxima importància a l’hora de triar els materials d’acabat, les seves textures, els seus colors, la seva brillantor …

En el moment de triar materials i acabats per reformar el vostre pis, heu de buscar l’equilibri entre els elements, que tots guardin harmonia.

Les meves recomenacions són :

• Sobretot busqueu l’equilibri entre els diferents acabats que trieu, respectant l’harmonia per aconseguir l’acabat perfecte, tot ha de conectar.
• Heu de tenir clar quin tipus de decoració preferiu, això és determinant a l’hora de triar bé els materials.
• És important, que tingueu en compte els metres quadrats disponibles, sempre és preferible comptar amb materials que us permetin guanyar amplitud i no l’efecte contrari.
• Cada material s’ha de posar en l’espai on li correspongui, d’aquesta manera evitareu trencar l’harmonia i entrar en contraccions, com, per exemple, utilitzar materials d’interior per a exterior.
• És bàsic garantir la durabilitat dels acabats amb una bona elecció de materials, heu de pensar més enllà, en un futur, en el manteniment que comportaran materials seleccionats. Aquests han de reunir el conjunt de característiques que els converteixin en els idonis no només per casa vostra, sinó també per a vosaltres.

Per a mi, abans d’iniciar una reforma, (*** Podeu veure també els article “abans de començar una reforma”) hi ha dos punts bàsics que marcaran el caràcter de l’habitatge, per això, els dono una importància màxima a la seva elecció: els terres i les parets.

Els Terres

En l’actualitat existeixen molts materials per reformar els sòls i donar-los un nou aspecte diferent als espais, com poden ser:

  • Els terres de fusta són actualment els favorits, però solen ser més delicats i requereixen d’un major manteniment. Són ideals per a llocs freds on es requereix de calefacció.
  • Per contra, els sòls ceràmics són resistents i més fàcils de mantenir. Tenen bonics i variats acabats, els quals s’adapten a diferents estils de decoració. Passa el mateix amb els sòls porcellànics encara que és un material més costós.
  • Al mercat també hi ha uns paviments molt moderns amb efecte tipus mirall. Són brillants i ofereixen molta llum.
  • Els sòls vinílics, per la seva banda, permeten renovar qualsevol espai sense fer una gran obra. Són una opció econòmica, pràctica, resistents i de fàcil manteniment. Tenen varietat d’acabats però els més usats són els que imiten les pedres, ceràmiques o fusta.

Haureu valorar quina s’adapta millor al vostre estil, pressupost i el tipus de manteniment que requereixen, per a determinar la vostra elecció.

Les Parets

En la majoria de reformes es necessita treure, posar, transformar o revestir parets, les alternatives més utilitzades són:

  • Les pintures són l’alternativa més utilitzada ja que permet transformar els espais d’una forma ràpida i econòmica.
  • Si voleu un canvi en la distribució d’espais, podeu decantar-vos per fer servir el pladur, ja que és un material fàcil de posar o treure, i més que el seu cost no sol ser molt elevat.
  • Seguint una línia econòmica, els vinils també són una gran alternativa, ja que us ofereix un bonic toc decoratiu i personal a les parets.
  • El paper de paret, us ofereix diferents propostes que poden variar en colors, a més pots treballar amb contrastos per donar-li un toc modern.
  • Si el vostre estil és més rústic podeu utilitzar pedres o maons per donar-li aquest toc.

Desitjo que us va seguir d’utilitat i com sempre si Teniu alguna consulta, sense cap compromís, podeu contactar-me.

 

 

Published On: 23 abril, 2021 / Categories: Noticies /