Petites Terrasses i balcons

Entre el confinament i l’arribada de l’estiu, els espais que ens permeten gaudir de l’aire lliure s’han convertit en imprescindibles, balcons i terrasses cobren una segona vida per petites que siguin i convertir-les en un lloc còmode i acollidor està a les nostres mans.

Primer, visualitzeu l’espai i imagineu, després toca dissenyar ajustant-vos a les dimensions i l’estil que desitgeu. Cada vegada més es busca la recreació d’espais realment complets, que ens permetin gaudir de les plantes, d’una bona i agradable estona de lectura, on poder gaudir del sol o d’un animat sopar amb amics.

A les terrasses petites, necessitem un mobiliari (taules, cadires o butaques) que premiï la comoditat, però adaptant-se a aquest espai reduït en concret, aconseguint treure-li el major profit. Cada centímetre compte, per això, és important pensar quin tipus de formes i mesures ens convé utilitzar.

Les butaques o taules rectangulars són el recurs més utilitzat per aprofitar l’espai, situats normalment en els límits de l’espai disponible… Tot i que les taules rodones poden servir de suport a més persones i permeten una còmoda circulació al seu voltant. Les taules extensibles o plegables són perfectes per col·locar a les terrasses i gaudir de l’aire lliure amb comoditat, actuen de comodí per guanyar amplitud i fer també de la terrassa o al balcó un espai polivalent. Pel que fa a les cadires, les plegables són les que més ens poden ajudar, per la seva fàcil transportabilitat ja que es poden treure o guardar fàcilment, sense ocupar massa espai.

Hi ha molts materials, triar-los ha d’anar en consonància amb l’estil que nosaltres vulguem donar-li a la nostra terrassa, però hem de tenir en compte també la durabilitat dels materials, no volem canviar de mobiliari cada any. Per això, recomano els que tenen l’avantatge de no perdre color ni forma davant l’exposició continuada a el sol, serien l’alumini, ràfia, vímet, ferro, plàstic i fustes tractades.

Un cop tenim el mobiliari escollit, els accessoris i les plantes són els que dotaran de personalitat al balcó o la terrassa. Igualment, hem de tenir en compte una cosa molt important en el cas dels espais petits: “menys és més”, utilitzem sempre el just. La meva recomanació és no abarrotar un espai petit amb massa objectes, donat que això fa que la terrassa es vegi més petita i pugui resultar incòmoda.

Perquè la terrassa es vegi bonica i acollidora ( i això serveix per a qualsevol grandària) és important l’ús de textures en parets (jardins verticals), en testos verticals o en coixins, que al juntament amb la diversitat de colors, les suaus fragàncies de flors i plantes aromàtiques dotaran la terrassa de frescor. També es pot complementar amb fonts, lluminàries o racons amb roques o pedres blanques.

Ja sigui en tres metres quadrats o en dotze, en un balcó o una terrassa, podem aconseguir un racó a l’aire lliure amb personalitat, acollidor, aquest espai verd que tant necessitem en la llar.

Published On: 6 juliol, 2021 / Categories: Noticies /